Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ibanat reforça els seus mitjans per la campanya d'estiu

29427

L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) incorporarà a partir d'aquest dimarts mitjans addicionals dins del desplegament previst per a la campanya d'incendis estival, que començarà l'1 de maig.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, aquesta ampliació dóna resposta al Decret 125/2007, de 5 d'octubre, en el qual es dicten normes sobre l'ús del foc i es regula l'exercici de determinades activitats susceptibles d'incrementar el risc d'incendi forestal.

En termes més concrets, a Mallorca s'incorpora un helicòpter monoturbina a la base Son Bonet amb brigada helitransportada (4 persones), que se suma a l'helicòpter de disponible durant tot l'any, i un Agent de Medi Ambient (AMA).

A Eivissa, en l'helicòpter ja en funcionament des de dia 1 d'abril, s'incorpora una brigada helitransportada (4 persones) a la base de sa Coma i un AMA, i a Menorca, s'incorpora un tècnic d'extinció de guàrdia (DTEX).

El dispositiu d'extinció d'incendis forestals, que funciona durant tot l'any, s'activarà totalment durant la campanya estival d'incendis integrant a un total de 350 persones, entre enginyers tècnics forestals, agents de medi ambient, capatassos i components de brigada i personal d'autobomba, entre altres. A més, a partir d'aquest dimarts també s'incorpora el personal de les torres de vigilància, «de forma escalonada».

Dos incencis forestals durant el 2019
Enguany a les Illes s'han registrat dos incendis forestals i 25 conats que han cremat 13,02 hectàrees i, malgrat les pluges registrades els últims dies, el risc d'incendi continua sent elevat per «la falta de precipitació durant tot l'hivern, especialment, a Eivissa i Mallorca, i sobretot en dies de vent».

És per això que, des de l'Ibanat, demanen a la ciutadania que eviti imprudències i extremi les precaucions per a evitar l'inici i propagació d'un incendi forestal en aquesta situació de risc elevat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.