Setmanari d'informació local - 138 anys

Iglesias promet a Palma acabar amb els contractes temporals i apujar el Salari Mínim

29429

El secretari general de Podemos i candidat de la formació al Govern espanyol, Pablo Iglesias, ha explicat aquest dilluns les mesures de la formació contra la precarietat laboral i, en concret, s'ha referit al reconeixement de les malalties professionals de les qui netegen els hotels, en referència al col·lectiu de 'Les Kellys', a més de garantir un contracte directe amb els hotels i blindar la jubilació anticipada a les treballadores del col·lectiu.

Així s'ha expressat Iglesias durant un acte de campanya a Palma al qual han acudit unes 500 persones, en el qual també ha reiterat la proposta de la formació de pujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) als 1.200 euros al mes, acabar amb la «uberització» de l'economia i prohibir els contractes temporals de menys d'un mes. En l'acte han intervengut representants del col·lectiu de les Kellys així com la Plataforma dels Pensionistes i la Plataforma de Dones Migrants de les Balears.

En aquest sentit, Iglesias ha referit a l'inici del seu discurs a la situació de «precarietat» de les cambreres de pis com a exemple de les «històries de la gent comuna» que, segons ha defensat, «han d'omplir de contingut la paraula Espanya».

«La història d'Espanya és la història de la gent comuna que ha de treballar amb dificultats per a tirar endavant, són les històries de molts joves sense contracte, de les dones amb pensions de misèria, de la gent en atur o dels milers de joves que han marxat per a cercar un futur millor», ha manifestat Iglesias, qui ha convidat a la resta de formacions polítiques a «mantenir un debat per a complir amb la Constitució Espanyola».

Entre altres qüestions, el candidat de 'Unides Podem' al Govern s'ha referit a l'eliminació de la «flexibilització» laboral inclosa en la reforma laboral, a la prohibició dels contractes temporals de menys d'un mes i a una Llei d'Igualtat Retributiva per a combatre la bretxa salarial. «El 28 d'abril cal omplir les urnes d'històries de gent comuna perquè hi hagi un govern al país que governi per a la gent i representi els interessos de la gent», ha resolt Iglesias.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.