Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obre 12 expedients per 270.000 euros a grans propietaris d'habitatges en tres mesos

29457

El Govern ha obert un total de 12 expedients sancionadors per un valor de 270.000 euros a grans propietaris d'habitatges en els tres primers mesos d'aplicació de la Llei d'Habitatge de les Balears, que inclou la cessió obligatòria temporal d'habitatges buits de grans propietaris per a destinar-los a lloguer social.

En roda de premsa, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha detallat que aquests 12 expedients estan derivats precisament per infraccions relacionades amb aquests grans propietaris -entitats financeres, fons d'inversió i fons buitre-.

En concret, sis dels expedients s'han obert perquè les entitats no han inscrit les seves propietats en el registre per a la seva cessió obligatòria (180.000 euros); quatre perquè les entitats no han col·laborat amb el Govern i no han facilitat que es pugui comprovar l'estat dels habitatges (60.000 euros). Dues sancions més s'han imposat perquè dues entitats no han pagat les despeses de la comunitat (30.000 euros).

Pons ha precisat també que en aquests tres mesos d'activitat s'han registrat 1.039 habitatges buits i, d'altra banda, s'han detectat més de 5.700 habitatges no inscrits que ho haurien d'estar. D'aquests darrers, 486 ja han estat inspeccionades i d'aquests, el 30 %, 146- estaven buits i no s'hi varen inscriure.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.