Setmanari d'informació local - 138 anys

Armand Escandell, guanyador del Premi de Poesia Illa de Menorca 2018, debuta en narrativa

29471

«El dia que vaig pensar que m’havia enamorat de la meva filla», així comença la història de Dionís, un home que, com el mateix autor, viu a Catalunya, però té arrels a Menorca. I és que Armand Escandell Preto (Es Castell, 1962) fa quasi trenta anys que es dedica a la docència a l’Institut Abat Oliva de Ripoll. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i exalumne de Francesc Calvet, sempre ha combinat la feina de professor amb el seu vessant creatiu.

La literatura ha arribat a la seva vida més tard que la pintura i la fotografia, però ho ha fet amb força: va publicar fa tres anys el llibre de relats Thànatos (editorial Neurosi) i el 2018 va guanyar el Premi de Poesia Illa de Menorca. Ara debuta en la narrativa de la mà de l’editorial Arrela. Dionís és el número 2 de la col·lecció Embosta Narrativa, que va inaugurar Emili de Balanzó amb Del color dels ocells i que està dedicada, precisament, a autors novells.

La novel·la, que ja és a les llibreries de Menorca, explica el periple vital d’un home de mitjana edat que s’ha passat la vida acumulant interrogants i evitant cercar respostes; un home a qui la certesa que s’ha enamorat de la seva filla l’empeny a remoure en el passat familiar, carregat de silencis, i en el seu present, marcat per les relacions de parella quasi surrealistes amb les dones. Un viatge des dels orígens menorquins de la mare fins a la plana de Vic, on la boira jugarà un paper destacat en la història.

Dionís es presenta aquests dies de Setmana Santa a Menorca. La també escriptora Llucia Palliser acompanyarà Escandell dijous a les 20 h a Es Castell (Associació de Veïns) i dissabte a les 12 h a Maó (llibreria Espai 14).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.