Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «L'Estat no pot continuar finançant la LGTBIfòbia»

29481

La coalició Veus Progressistes ha expressat aquest dimecres les seves propostes per a combatre la LTGBIfòbia. El candidat al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat que Veus Progressistes es compromet a impulsar una llei LGTBI estatal semblant a la de les Balears per a establir un mínim de protecció dels drets del col·lectiu a tot l'Estat espanyol i «evitar que es continuï finançant la LGTBIfòbia amb doblers públics». A més, els partits membres de la candidatura, entre ells MÉS per Mallorca, «treballaran per ampliar i millorar la norma autonòmica».

Durant la roda de premsa que Veus Progressistes ha dut a terme al Bar Top de Palma, el candidat ha criticat que els governs del PP i el PSOE «no han considerat prioritari fer una llei estatal contra la LGTBIfòbia tal com demanen les associacions, especialment la Federació Estatal de Gais i Lesbianes».

Així mateix, Balboa ha explicat que Veus Progressistes demanarà des del Congrés que es retirin les ajudes públiques a totes aquelles entitats que fomentin l'odi i la discriminació cap al col·lectiu. «És inadmissible que la Conferència Episcopal, que es finança amb els doblers públics que rep de l'Estat, empari activitats que fomenten l'odi i la discriminació cap a les persones en funció de la seva orientació sexual com feia un centre de la diòcesi d'Alcalá de Henares ue pretenia "curar" l'homosexualitat».

Així mateix, l'activista pels drets LGTBI i també membre de la candidatura al Congrés, Marcos Augusto, ha denunciat que «el posicionament unànime de la Conferència
Episcopal justificant la realització dels cursos és simplement aberrant i retrògrad. A les persones LTGBI ja se'ns ha tractat de malaltes en el passat i la malaltia és, en tot cas, l'homofòbia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.