Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoni Noguera reclama que l'Estat «retorni la casa del batle Emili Darder a Palma»

29547

El batle de Palma i candidat a la reelecció per MÉS per Palma, Antoni Noguera, ha reivindicat aquest dilluns que vol que l'Estat «retorni la casa del batle Emili Darder a Palma, que ara està en mans del Ministeri de Defensa» perquè «té un valor importantíssim en matèria de memòria històrica per a la ciutat».

Així li ho ha traslladat Noguera al candidat al Congrés de 'Veus Progressistes', Guillem Balboa. En aquest sentit, el candidat a la batlia ha subratllat que la situació de la casa de Darder és, al seu judici, «un exemple de la repressió econòmica i simbòlica exercida pel franquisme contra les víctimes republicanes, que pretenia anul·lar el poder econòmic de les persones i dels grups d'esquerra i finançar el règim franquista».

L'Ajuntament de Palma ja va sol·licitar el retorn de la casa espoliada a la ministra de Defensa del Govern de Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal, qui va rebutjar la proposta.

«Continuarem reclamant el retorn de la casa de Darder a la ciutat, la societat civil norenunciarà a que aquest espai sigui un referent cultural, educatiu i sanitari que recordi i homenatgi la seva figura», ha explicat Noguera.

Per part seva, Balboa s'ha compromès a sol·licitar al Ministeri de Defensa perquè entén que «és un lloc que hauria de destinar-se a la cultura i que recuperi la memòria d'una figura tan important i volguda com és la de Darder».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.