Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Unió de Pagesos proposa lligar el consum de productes locals a la categoria dels hotels

29571

Unió de Pagesos ha presentat aquest dimarts 27 propostes agrícoles per a la pròxima legislatura, de cara a les eleccions autonòmiques del 26 de maig, entre les quals es troba vincular el consum de productes locals amb les estrelles de categoria dels hotels.

En concret, Unió de Pagesos demana una «aposta ferma dels hotelers per consumir productes locals» i planteja un «percentatge mínim de consum».

El sindicat també demana atorgar preferència als productes 'quilòmetre zero' en l'assignació de llocs en mercats, en el repartiment d'ajudes i en hotels i restaurants; obligar a indicar en l'etiquetatge l'origen dels productes; i eliminar les IGP (Indicació Geogràfica Protegida) de sobrassada de Mallorca i Vi de la Terra de Mallorca per a substituir-les per una Denominació d'Origen.

En matèria d'ajudes, sol·liciten vincular-les a la producció i no a la superfície; agilitar les ajudes del Pla de Desenvolupament Rural; condicionar les ajudes a les inversions al que es produirà i a l'oferta de llocs de treball; bonificacions al transport per a exportar productes; modular els plans de millora amb qüestions de preus; i compensar econòmicament als pagesos que aportin parcel·les per a recerques.

Igualment, proposen un 'Portal del pagès', una plataforma digital on els agricultors puguin veure «instantàniament» l'estat del seu expedient. En ramaderia, reclamen vigilància i actuacions contra els cans que ataquen ovelles i instal·lar un forn de cadàvers animals, entre altres mesures.

Així mateix, Unió de Pagesos demana «dotar econòmicament i desenvolupar la nova Llei Agrària, continuar apostant per l'Impost de Turisme Sostenible», i continuar amb la investigació de varietats d'ametllers i vinya més resistents a la plaga de 'Xylella'.

«Esperam que tenguin en compte les nostres peticions, per la millora del món agrari», han sol·licitat des del sindicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.