Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB crida a votar massivament per a «plantar cara al feixisme i al robatori de competències»

29583

La Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, fa una crida als docents i a la comunitat educativa en general (FAPA, AMIPAs, associacions professionals de docents, sindicats d'alumnes...) perquè acudeixin en massa a votar a les eleccions del proper diumenge 28 d’abril. Des de la UOB consideren que aquestes eleccions «són especials perquè ens jugam ja no només la millora, sinó la continuïtat de les competències educatives i l’escola en català».

«Els partits de la ultradreta no deixen lloc per al dubte a les seves proclames i programes electorals. El PP vol tornar a Madrid les competències en educació, proposa una «llei de llengües» que relegui el català a opcional, vol obligar a fer les classes en castellà, centralitzar les oposicions i fer rànquings d’escoles. ‘Ciudadanos’ també vol imposar les classes en castellà, centralitzar la selectivitat i convertir els inspectors d’educació en comissaris polítics que facin llistes negres de docents i persegueixin el pensament crític, la veritat històrica i la defensa dels drets fonamentals, per dur a terme allò que ells anomenen 'acabar con el adoctrinamiento en las escuelas'. ‘Vox’ amenaça igualment amb robar-nos les competències en educació (a més de sanitat), privatitzar l'ensenyament i tancar l'escola pública, «homogeneïtzar» les oposicions, implantar 'exàmens de control' a tot l’Estat a primària, secundària i batxiller, i fer de l’espanyol la 'llengua vehicular obligatòria'».

«El llenguatge i el missatge no deixen lloc per al dubte. Si aquests partits entren al govern, superaran de llarg el TIL de José Ramón Bauzá i a més a més ens obligaran a anar un altre pic a fer les oposicions a Madrid, a fer interinitats a la península i admetre docents arribats de tot l’Estat sense saber català, a estar pendents dels permisos de Madrid per contractar docents o construir escoles, i a fer classe vigilats per un cos d’inspectors repressor com en temps del franquisme», expliquen des de la UOB.

Així, encoratgen tothom a anar a les urnes i a optar per les formacions polítiques que «garanteixin el manteniment dels nostres drets, que tant han costat de recuperar després de la dictadura, i apostin per avançar en l’autogovern, el finançament i els serveis públics i la defensa i la promoció del català, la llengua pròpia de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.