Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern apunta que l'acord del Consell de Ministres sobre Cabrera difereix del text exposat públicament

29601

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha manifestat aquest dimecres que l'acord del Consell de Ministres sobre l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera difereix del text que va sortir a exposició pública, que deixava, tal com han assenyalat, la porta oberta al fet que es demostrés la continuïtat ecològica perquè així la zona fos gestionada per la Comunitat autònoma.

Segons han indicat fonts de la Conselleria, en el text aprovat finalment al febrer es dóna per tancada que la gestió es traspassi a les Balears, ja que s'estableix que «no existeixen evidències científiques que avalin la continuïtat ecològica» amb l'ecosistema terrestre ja declarat parc nacional, «segons el que es preveu» en l'article 6.4 de la Llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.

En concret, aquesta normativa diu que les competències d'aquest tipus de zones correspon a les comunitats autònomes quan existeixi «continuïtat ecològica de l'ecosistema marí amb l'espai natural terrestre objecte de protecció», avalada «per la millor evidència científica existent».

El text original, que va ser informat favorablement pel Consell de la Xarxa de Parcs Nacionals al desembre i va tenir l'aprovat del responsable d'aquest departament del Govern, Vicenç Vidal, tenia un redactat similar però on es pot llegir «segons el que es preveu estava escrit sense perjudici del que es preveu en l'article 6.4 de la Llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat».

D'aquesta manera, tal com indiquen des de la Conselleria es podria demostrar, a posteriori, que existeix continuïtat ecològica i, per tant, les competències passarien a ser de les Balears. Per això, a causa d'aquestes diferències, la Conselleria ha posat un requeriment contra l'acord del Consell de Ministres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.