Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Institut d’Estudis Catalans lliura els Premis Sant Jordi 2019

29619

El lliurament dels Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans serà el dimarts 30 d’abril, a les dotze del migdia, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, presidiran l’acte, acompanyats de la resta del consell de govern de l’IEC.

L’obra Atles dels ocells nidificats de Barcelona, impulsada per l’Institut Català d’Ornitologia, la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Zoo, ha rebut el Premi Prat de la Riba, que forma part dels Premis Sant Jordi 2019 de l’Institut d’Estudis Catalans.

Carmen Mur Gómez ha estat reconeguda amb el Premi Creu Casas de l’Institut d’Estudis Catalans. Dones per canviar el món. El Premi Creu Casas es va crear fa dos anys per a promoure les dones que conreen la ciència, i té dues modalitats: la primera s’ofereix a una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginyeria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.), i la segona s’atorga a un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’apoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en els camps esmentats. Aquesta segona modalitat s’ha concedit al grup de treball Yount IT Girls, «per l’àmplia base d’edat i territorial de la seva proposta i per la qualitat i originalitat de les seves propostes d’actuació».

A més dels premis de l’IEC, s’atorgaran els premis de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, ajuts i borses dels centres i fundacions de l’IEC i les borses d’estudi del propi IEC.

Albert Alemany Barber, actor i professor d’interpretació, serà qui parlarà en nom dels premiats. Alemany ha estat el guanyador del Premi Matemàtiques i Societat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer pel text i la direcció de l’obra El misteri de Fermat. Aquest premi, instituït l’any 2008, té la finalitat d’estimular la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació.

Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana. Podeu consultar la relació dels treballs premiats en aquest enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.