Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern fa possible que s'ofereixi un postgrau de Dinamització Lingüística a la UIB

29667

El Consell de Govern ha acordat autoritzar la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a concedir una subvenció directa a favor de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per a finançar el postgrau Expert Universitari en Dinamització Lingüística.

El postgrau Expert Universitari en Dinamització Lingüística és un títol propi de la UIB (20 crèdits ECTS) que es durà a terme durant el curs 2019-2020. Per fer-ho possible, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, hi destinarà 28.500 €. Aquesta aportació econòmica es farà efectiva durant l’exercici pressupostari de 2020.

L’objectiu d’aquesta oferta acadèmica és formar professionals en dinamització lingüística capaços de gestionar eficaçment les polítiques lingüístiques de les diferents administracions públiques de les Illes Balears, ja siguin locals, insulars o de la mateixa Administració autonòmica, per tal de fomentar l’ús de la llengua catalana i garantir els drets lingüístics dels ciutadans.

Des del Govern s’ha valorat positivament que aquest postgrau es dugui a terme, atès que, dels vuit títols propis d’expert universitari en l’àrea de coneixement d’humanitats i/o educació i psicologia que té la UIB, no n’hi ha cap que pertanyi a les àrees de la filologia i la lingüística, ni hi ha cap oferta formativa que tengui com a objectiu capacitar professionals per executar programes de dinamització lingüística. En aquest sentit, doncs, existeix una mancança formativa que no es correspon amb la demanda social o professional que existeix en aquest àmbit.

El postgrau s’adreça a graduats en Llengua i Literatura Catalanes o amb una titulació equivalent, i a graduats en altres filologies, Educació Primària, Educació Infantil, Sociologia, Psicologia, Treball Social, Educació Social o Humanitats, o amb titulacions equivalents, amb coneixements de nivell C1 de llengua catalana (acreditats mitjançant un certificat reconegut a les Illes Balears).

La formació, amb una durada de 500 hores, inclou una part presencial i una de no presencial durant el període lectiu comprès entre el mes d’octubre de 2019 i el mes de juny de 2020. El nombre màxim d’alumnes previst és de 25.

El postgrau s’oferirà en una aula equipada amb videoconferència tant al campus de la UIB, a Palma, com a les extensions universitàries de Menorca i Eivissa. En el cas que no sigui possible disposar d’aquest tipus d’aula, se cercarà un sistema alternatiu que permeti seguir la docència presencial als alumnes de Menorca, Eivissa i Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.