Setmanari d'informació local - 138 anys

L'esquerra guanya en vots i diputats a les Balears

29705

Els resultats de les eleccions generals a Balears donen com a guanyador al Partit Socialista, amb el 100% del vot escrutat. La llista encapçalada per, Pere Joan Pons, té el 26,34% dels vots, seguit de la candidatura d'Unides Podemos, amb el 17,82%. El tercer lloc és per al partit Ciudadanos, que aconsegueix el 17,43% dels suports.

El PP, liderat per Margalida Prohens a Balears, cau fins a la quarta posició amb el 16,84% dels sufragis. Vox és la cinquena força més votada a Balears, amb el 11,28%.

En concret, els conservadors han aconseguit 87.143 vots, la qual cosa suposa una pèrdua de 75.902 sufragis respecte als darrers comicis. Per tant, Mariano Rajoy va aconseguir gairebé el doble de suports que Pablo Casado a Balears.

El PSIB-PSOE aconsegueix tres diputats (Pere Joan Pons, Sofia Hernanz i Pau Morlà), dos Unides Podemos (Antònia Jover i Miriam Muñoz), un Ciudadanos (Joan Mesquida), un el PP (Margalida Prohens) i un altre Vox (Malena Contestí). Per primera vegada els socialistes tenen més diputats que els populars; el daltabaix del PP a Balears és molt important, ja que perd dos diputats respecte a les darrers eleccions quan en varen obtenir tres. Una altra dada a destacar és que Vox aconsegueix representació en el Congrés.

Els partits propis de Balears tampoc han aconseguit representació en el Congrés dels Diputats en aquestes eleccions. La coalició Veus Progressistes s'ha fet amb el 4,9% dels sufragis i el PI amb el 2,25%.

A Mallorca, el PSIB-PSOE també és la força més votada, a Menorca també guanyen els socialistes, igual que a Eivissa.

La participació és alta a Balears i arriba al 67,58%, enfront del 60,73% dels últims comicis, celebrats al juny de 2016.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.