Setmanari d'informació local - 138 anys

Manifestacions arreu del territori pel primer de maig per a reclamar millors condicions laborals

29775

Els sindicats, com ara CCOO, UGT i STEI, han convocat manifestacions per al primer de maig arreu del territori.

A les 12.00 hores està convocada a Palma, Eivissa i Maó sota el lema 'Primer les persones' i han animat els treballadors a respondre amb la «màxima exigència» per a «revertir la precarietat i reclamar millors condicions laborals». Així mateix, la manifestaciío sortirà de Plaça Espanya a Palma, de la plaça de l'Esplanada a Maó i del Carrer Navarra a Eivissa. Per segon any consecutiu, a Palma els actes previstos inclouran una festa a les 14.00 hores al Parc de la Mar.

A més, el Parc de la Pau d'Eivissa acollirà a partir de les 18.00 hores la concentració convocada per la CGT d'Eivissa i Formentera, en la qual intervindran la secretària de la dona de la Confederació, Graciela Masiano; l'advocat especialista en Habitatge Juanjo Ferrer; i el president de la plataforma de pensionistes 'Ja n'hi ha prou', Francisco Alarcos, entre ors.

Amb les mobilitzacions reclamen «ocupació estable i ben remunerada, pensions dignes, prestacions socials suficients, serveis públics de qualitat i igualtat entre homes i dones». Per a això, exigeixen la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012, així com la reforma de les pensions del 2013, assegurar el compliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, fixar el salari mínim en 1.000 euros i «deixar de criminalitzar el dret de vaga», entre d'altres propostes.

En matèria de cohesió social, també demanen actuar sobre el mercat de lloguer d'habitatge, dissenyar un pla per «una justícia moderna i de qualitat» i modificar la Llei d'Estrangeria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.