Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida aposta per un «bilingüisme real» a les Balears

29917

«La característica plurinacional és una realitat del conjunt de l'Estat espanyol, per això Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) exigeix responsabilitats a les institucions a càrrec de fer realitat el mosaic cultural que ens caracteritza i del qual ens hauríem de sentir orgullosos el conjunt de la ciutadania balear», ha explicat Juanjo Martínez.

Així, des d'EUIB defensen que aquesta realitat històrica «no s'ha d'obviar en cap concepte i ha de ser defensada des de les institucions per a poder aconseguir la igualtat absoluta a nivell lingüístic i que és una possibilitat enriquidora per a les nostres futures generacions».

«L'educació bilingüe és, i serà sempre, una possibilitat més per a la formació i per a la comprensió de les diferents realitats nacionals existents, sense aquesta comprensió no es pot aconseguir mai la tolerància i molt menys el respecte per les identitats que conformem el conjunt de l'Estat», remarca Martínez.

Per això, han explicat que des d'EUIB, «impulsarem des de la coalició Unides Podem al Parlament, un increment de partides econòmiques per a foment i promoció del català, així com reforçar el sistema educatiu amb un 7 % del PIB».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.