Setmanari d'informació local - 138 anys

Greenpeace suspèn la mobilitat sostenible de Palma per «l'abús del cotxe»

30307

La mobilitat sostenible de Palma ha suspès amb un 4,6 per «l'abús del cotxe a l'interior de la ciutat», només per darrere de Santiago (4,4) i Albacete (3,7), segons una anàlisi encarregada per Greenpeace sobre dotze ciutats de l'Estat espanyol que té l'objectiu d'avaluar el grau de compromís dels seus ajuntaments respecte als seus propis Plans de Mobilitat.

L'estudi revela que, en aquest sentit, «la pressió turística» de Mallorca, sobretot en el centre i en el port, i «l'excessiu índex de motorització empès pel lloguer turístic (el més alt després de Canàries)» afecten negativament els indicadors de mobilitat. No obstant això, l'anàlisi també reconeix que Palma presenta una «tendència positiva» en el seu repartiment modal que s'acosta als objectius fixats en el seu Pla de Mobilitat, «pujant les maneres sostenibles i baixant l'ús del cotxe particular».

Per això, des de Greenpeace han assegurat que «és urgent continuar treballant perquè l'automòbil deixi de ser la manera majoritària, resultant en una ciutat més amable per a totes les persones».

Pel que respecta al PMUS de Palma (elaborat en 2014 i amb horitzó fins a 2020) han considerat que resulta un «document molt complet amb propostes realistes». En aquest sentit, han apuntat que «de cara a la revisió del Pla seria interessant conèixer els nous objectius als quals s'enfronta la ciutat, especialment després de l'aprovació de la Llei balear que limitarà la venda de vehicles dièsel i gasolina en un futur pròxim».

Pel que respecta a les mesures del PMUS han destacat l'aposta pel ferrocarril urbà, si bé els índexs d'ús del metro de Palma «són encara molt reduïts». No obstant això, han sostengut que s'espera «una millora» després de l'electrificació i millora dels ferrocarrils de Mallorca i han afegit que, d'altra banda, en mobilitat per als vianants «hi ha molt per fer encara, en comptar amb molt poques zones per als vianants excepte en el centre històric».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.