Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol reivindica la feina de les Balears i el País Valencià per un finançament autonòmic «que faci justícia»

30341

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha participat en un acte electoral a Calvià, en un diàleg amb la candidata al Govern, Francina Armengol, presentat pel candidat a la batlia de Calvià, Alfonso Rodríguez.

Puig ha reivindicat que Francina Armengol «ha fet una gran feina a les Balears recuperant drets, revertint retallades, apuntalant el creixement econòmic i amb més llocs de feina, demostrant que des de la moderació i la vocació progressista som capaços de combinar creixement i redistribució, en la qual cosa ara hem d’aprofundir».

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana ha defensat que els valencians «també necessitam que a les Balears guanyi Francina Armengol perquè tenim un repte pendent, que és aconseguir una Espanya plural, que entengui les nostres diversitats i en la qual la perifèria mediterrània tengui el pes que es mereix en qüestions absolutament fonamentals com és el finançament».

Però Puig també ha explicat altres punts de feina conjunta entre el País Valencià i les Illes Balears, com és la lluita contra el canvi climàtic, perquè «és el gran repte que tenim per als pròxims anys».

A més, Ximo Puig ha destacat que després de les eleccions espanyoles «ens trobam en un moment absolutament extraordinari per tenir un horitzó de quatre anys en el qual, més enllà dels governs, allò que importin siguin les polítiques; ara ho podem fer».

La candidata socialista a la presidència de les Illes Balears, Francina Armengol ha començat la seva intervenció felicitant els socialistes valencians pels resultats aconseguits el 28 d’abril i ha demanat el suport per a «la segona fase», en referència a les eleccions del 26 de maig alhora que ha recordat que «amb un govern d’Espanya socialista durant 4 anys, multiplicarem les polítiques beneficioses per a aquesta comunitat autònoma».

Armengol també ha reivindicat la feina conjunta entre els dos governs per assolir «un sistema de finançament autonòmic que faci justícia amb els ciutadans» de les Illes Balears i del País Valencià, com també ha agraït a Puig «el suport en públic i en privat per reconèixer els efectes de la insularitat que patim».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.