Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB demanarà al Real Col·legi d'Espanya a Bolonya que revisi els requisits de les seves beques

30455

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, demanarà al Real Col·legi d'Espanya a Bolonya que revisi els requisits per a optar a les seves beques, que actualment exigeixen «ser home, hispà, catòlic i de consulta irreprensible». Així ho ha manifestat aquest divendres, arran de la denúncia que varen fer alguns estudiants en veure els requisits de la beca. Una polèmcia que ha arribat fins a la reunió del Consell de Govern de la UIB d'aquest divendres.

Huguet també remetrà una còpia de l'escrit a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) «per a informar a totes les universitats». A més, el rector ha defensat el degà de la facultat de Filosofia i Lletres de la UIB, Miquel Deyà, perquè, segons ell «només ha fet de transmissor» donant a conèixer «l'existència d'unes beques que podrien ser d'interès per a alguns alumnes d'aquesta facultat». Igualment, assenyala que alguns membres del Consell de Govern de la UIB «han posat de manifest el prestigi d'aquestes beques en l'àmbit de la universitat espanyola».

La polèmica va començar quan una estudiant va denunciar a Twitter que la universitat pública publicités aquestes beques «que discriminen a la majoria de la comunitat estudiantil». L'Oficina d'Igualtat de la UIB va contestar al seu missatge agraint la denúncia i informant que havia traslladat la queixa a la Sindicatura de Greuges i al rectorat «perquè aquesta situació no torni a ocórrer».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.