Setmanari d'informació local - 138 anys

Aina Sánchez-Monge: «Volem celebrar els 25 anys de Joves amb un 'Treu la Llengua' espectacular»

30709
Aina Sánchez-Monge, presidenta de Joves de Mallorca per la Llengua

Aquest dilluns hem anat a veure els Joves de Mallorca per la Llengua a la seva actual seu, Can Alcover, en assabentar-nos que preparen la celebració dels 25 anys de l'entitat.

Ens ha rebut la presidenta de l'entitat, Aina Sánchez-Monge, una jove de 20 anys que estudia Educació Infantil aficionada al cant i a l'escoltisme.

  • Enguany, Joves de Mallorca per la Llengua compleix 25 anys (1994-2019) de feina per la cultura i la llengua catalana a Mallorca; en quin moment es troba l'organització?

La veritat és que hem recuperat la vitalitat. Va haver uns anys desèrtics i feia anys que no es duia a terme cap esdeveniment gros. Des de l'any passat vàrem dir de reprendre i que Joves de Mallorca per la Llengua agafàs força. D'aquesta manera, hem impulsat els 'Feim divendres' amb què dinamitzam els divendres a Can Alcover amb activitats molt diverses i l'any passat vàrem començar el 'Treu la Llengua' com una jornada per a fomentar la cultura i la llengua.

Estam contents de tenir una permanent de 10-12 persones que permet dur endavant esdeveniments. No obstant això, ens agradaria ser-ne 20 o més!

  • I com teniu pensat celebrar aquesta efemèride?

Els 25 anys els celebrarem amb una segona edició del 'Treu la Llengua', que serà espectacular. El 5 de juliol a Maria de la Salut farem el 'Treu la Llengua', versió 25 anys, amb un concert gros, amb grups importants. També tendrem una ballada i sopar de pa amb oli i trempó.

Com que és a Maria i ens feia ganes també fer poble, no simplement anar allà de visitants, vàrem contactar amb l'Esplai perquè facin una gimcana.

Volem i esperam que vengui molta gent a celebrar i que puguem continuar endavant i fer més feina pel català.

  • Per què heu triat Maria enguany?

Cercàvem un poble on encara no s'hagués fet res, cap Acampallengua ni cap Correllengua, i vàrem pensar en Maria de la Salut. Vàrem xerrar amb el batle i tot d'una ens va dir que sí.

Ens feia un poc de por el tema d'allunyar la festa de Palma, pel tema del transport. Però després vàrem pensar en el 'Rock'n'Rostoll' que es fa a Maria que és un exitàs i hi va molta gent. Comptam també amb el seu suport. Per tant, mirarem de posar autobusos i facilitar el transport.

  • El 'Treu la Llengua' ja va ser un èxit l'any passat a Sant Jordi, quina previsió teniu per a enguany? Quines actuacions podrem veure? Hi vendran grups d'arreu dels Països Catalans?

Sí, però no podem avançar res. De moment, només hem anunciat el primer grup: Xarxa. Anirem revelant la resta d'actuacions a poc a poc.

Les entrades les posarem a la venda d'aquí un parell de setmanes de manera online i ja se sabrà la resta del cartell.

  • Teniu previst continuar més anys amb el 'Treu la Llengua'? O us agradaria canviar el format?

Sí, el vàrem crear l'any passat amb aquesta intenció, que tengués una continuïtat. El format que hi ha ara ens agrada. Però també ens plantejam cada any la possibilitat d'afegir una acampada. No s'ha arribat a fer però no ho descartam per als propers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.