Setmanari d'informació local - 138 anys

Veïnats de Palma es mobilitzen per mostrar el seu rebuig al «model turístic dels 'megacreuers'»

30765

Diverses entitats ciutadanes de Palma, entre les quals es troba Palma XXI i associacions de veïnats de sa Calatrava, Banc de s'Oli, Canamunt-Ciutat Antiga i La Llotja-Puig de Sant Pere, estan preparant un manifest que visualitzi el posicionament comú de rebuig «al model turístic dels 'megacreuers'» a la ciutat.

Segons han informat, faran públic el document la setmana vinent amb la voluntat de «sensibilitzar i mobilitzar a la ciutadania en contra dels 'megacreuers', així com fer una crida a l'acció institucional».

«Aquest turisme a Palma ha augmentat de forma insostenible i no desitjable per a la ciutat, provocant un greu impacte mediambiental i territorial i creixents protestes socials», han argumentat les entitats.

Amb aquest posicionament, les entitats volen mostrar que «hi ha una opinió compartida per gran part de la ciutadania i un consens» per a tenir un model de ciutat «sostenible i inclusiu». «Augmentar any rere any l'afluència de 'megacreuers' tenint en compte les característiques de Palma no és una opció de desenvolupament econòmic per la ciutat», han asseverat.

Concretament, el dilluns es farà públic el manifest i el llistat d'entitats signants, així com una llista de mesures exigides a l'Ajuntament de Palma i al Govern perquè «treballin per a protegir la salut i el benestar de tots els seus ciutadans i actuïn immediatament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.