Setmanari d'informació local - 138 anys

Com tractar la caiguda del cabell?

30811

Tenir un cabell fort i sa és una preocupació comuna d'homes i dones, per la qual cosa l'alopècia, com es coneix en medicina la caiguda excessiva del cabell, sense importar el seu grau, resulta un inconvenient.

El temps, l'edat, alguns productes químics com els tints per al cabell i factors ambientals i genètics, contribueixen a l'afebliment i la caiguda del cabell, però afortunadament existeixen tractaments per a controlar la caiguda del cabell i així millorar la seva aparença.

L'alopècia pot ser tractada amb productes d'higiene personal com a xampús i condicionadors, sempre que aquests siguin anticaiguda o amb un tractament mèdic, depenent de la seva causa i gravetat. No obstant això, hi ha mesures que pots prendre per a assegurar els millors resultats possibles davant aquest problema.

Triant el producte indicat


En el mercat, hi ha molts productes que prometen frenar la caiguda del cabell o prevenir-la per complet. No obstant això, moltes d'aquestes cures màgiques resulten ser només publicitat, per la qual cosa triar els millors tractaments per a la caiguda del cabell pot resultar una tasca complexa.

Per a això, afortunadament s'han desenvolupat algorismes que poden comparar productes segons els seus ressenyes, components i reputació entre usuaris, la qual cosa et permet estalviar temps i diners mentre adquireixes el millor producte disponible per a tractar la teva alopècia.

Amb només mirar taules comparatives en internet, sabràs ràpidament si el producte s'adapta a les teves necessitats, per a quin tipus d'alopècia funciona, i si realment compleixen el que prometen en la publicitat, tot sobre la base de les ressenyes dels usuaris que ho utilitzen.

Així, podràs saber quina és la marca més indicada per a un cas en particular i com tractar-lo, els resultats esperats segons les opinions d'altres usuaris i podràs adquirir la millor opció per a les teves necessitats.

Usant els millors productes disponibles


Una vegada hagis identificat els productes que millor s'adapten a les teves necessitats i tinguin bones valoracions per part dels usuaris, llavors has de prendre els cinc millors i triar un d'ells.

Si tens una caiguda faig una mitjana de de 50 a 100 cabells en un dia, llavors la teva millor opció és un xampú anticaiguda idealment enriquit amb vitamines B3 i B7, ja que estimulen el creixement capil·lar i afavoreixen la circulació.

També, es poden aplicar productes amb queratina artificial o adquirir biotina, i aplicar-los amb regularitat al cabell, per a reparar el mal en el cuir cabellut, en cas que la caiguda sigui causada per maltractament, per l'ús excessiu de productes químics o el planxat i assecat.

Igualment, evitant en la mesura del possible usar la planxa per al cabell o l'assecador a una temperatura molt alta, o evitant el seu ús, en general, es pot disminuir la caiguda del cabell en prevenir el mal tèrmic i afebliment del cabell que ocasionen aquests aparells.

Cuidant l'alimentació


Un cabell saludable també és el resultat d'una alimentació saludable, ja que en cas de deficiències, la pell, les ungles i el cabell, són les primeres parts del cos on es noten les deficiències en nutrients o malalties com l'anèmia.

Igualment, si se sofreix d'una alopècia hereditària és convenient consultar al metge sobre aquest tema, abans dels 50 anys d'edat, ja que en envellir, el cos va perdent la capacitat d'absorbir les vitamines i minerals que necessita per a mantenir el cabell saludable. I si s'ajunta amb factors genètics, gairebé amb total seguretat, aquestes condicions desemboquen en calvície, per la qual cosa és convenient utilitzar suplements vitamínics o qualsevol altre medicament que indiqui el metge.

Per a triar el millor tractament, ja sigui natural o farmacèutic, és recomanable que consultis amb un metge, sobretot, si realitzaràs canvis en la teva dieta o a prendre algun complement vitamínic. Fins i tot si només t'aplicaràs algun producte especial, és convenient que el consultis per a descartar al·lèrgies cap als seus components.

Finalment, és molt important mantenir el cuir cabellut hidratat i saludable, pentinar el cabell amb regularitat per a evitar els enredos i preguntar a l'estilista quin tint recomana per al cabell fràgil, en cas que decidim tintar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.