Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB i el GOB creen l'estació d'anellament científic d'ocells al campus

30831

La Universitat de les Illes Balears i el Grup d'Ornitologia Balear (GOB) han creat l'estació d'anellament científic d'ocells del campus. Segons ha informat la UIB, l'anellament científic és un mètode que permet obtenir informació sobre la biologia de les espècies o les rutes migratòries, entre altres qüestions.

En concret, consisteix a identificar els ocells amb una anella que es col·loca a una peu i que conté un número que mai es repeteix, la qual cosa permet saber de quin exemplar es tracta. Aquesta tasca l'han de dur a terme persones que tinguin la formació necessària per a assegurar, d'una banda, la integritat dels ocells manipulats i, de l'altra, la precisió amb la presa de dades.

L'estació té dos objectius principals: d'una banda, acostar a l'alumnat a l'anellament científic d'ocells com a mètode d'estudi de les poblacions d'ocells silvestres, i d'altra banda, oferir als estudiants la possibilitat de començar la formació com a futurs anelladores. Per a poder presentar-se a les proves, els aspirants han de tenir l'aval d'anelladores experts, que són els responsables de la seva formació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.