Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Atlàntida Film Fest arriba a Palma amb més de 40 estrenes

30895

Palma acollirà des del primer de juliol fins al 7 de juliol la novena edició del festival Atlàntida Film Fest, mentre que a Filmin la programació es podrà veure en línia des del primer de juliol de juliol fins al primer d'agost.

Així ho ha presentat a Ca n'Oleo, la nova seu del festival, el director de la trobada i cofundador de Filmin, Jaume Ripoll, que ha explicat que Europa continua sent l'eix de la programació de l'Atlàntida que composta aquest any per 110 títols d'un total de 25 països.

En termes més concrets, hi haurà 41 estrenes absolutes a l'Estat espanyol, 51 òperes primes i 44 títols dirigits per dones i a Palma es podrà veure una selecció composta per 44 títols, un 15 per cent més que l'any passat. Ripoll ha anunciat que el director britànic Ken Loach apadrinarà l'edició d'aquest any i rebrà a Mallorca el premi 'Masters of Cinema' en reconeixement a la seva trajectòria.

«Ken Loach és sens dubte un dels directors europeus més rellevants, en el seu extens palmarès figuren 2 Palmas d'Or per 'El vent que agita l'ordi' i 'Jo, Daniel Blake', també posseeix un Lleó d'Or Honorífic del Festival de Venècia i l'Ós Honorífic del Festival de Berlín, entre altres reconeixements », ha afegit Ripoll.

Així mateix, Loach oferirà a més una classe magistral i el premi honorífic se'l lliurarà Fernando León de Aranoa durant la gala inaugural al Castell de Bellver. També visitarà el certamen Agustí Villaronga i la seva nova pel·lícula, 'Nascut Rei', serà l'encarregada d'inaugurar el festival enguany que relata la història del Rei Faisal d'Aràbia Saudita durant la seva infància.

Entre els títols més destacats de la programació d'enguany es troben 'Only you', 'Sons of Denmark', 'Ocells sense ales' i 'El So del Futur', entre d'altres. Així mateix, del cinema de les Balears s'emetrà 'Ciutat dels morts', de Miquel Eek, 'Els ulls s'aturen de crèixer', de Javier García Lerin, i 'Letters to Paul Morrissey', d'Armand Rovira i Saida Benzal, entre d'altres.

Pel que fa a la programació musical, l'encapçalarà Soleá Morente, la filla d'Enrique Morente qui interpretarà les cançons de 'Ole Lorelei' i, així mateix, el grup Monterrosa debutarà a la capital balear amb la seva barreja d'electropop llatí, technopop i 'desencant Millennial'.

D'altra banda, l'Atlàntida Film Fest acollirà a l'illa el projecte 'Mallorca Talents Lab', un espai que permetrà a 6 guionistes desenvolupar el seu projecte cinematogràfic sota la tutela d'experts del sector. També es durà a terme per segon any Atlàntida Cinema Base, un programa impulsat per ESCAC i dirigit a professors de secundària amb el qual es pretén implantar la narrativa audiovisual a les aules.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.