Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demanarà actuacions per a limitar la pressió humana sobre les Balears

31119

La Junta Directiva Interinsular del GOB reunida a Menorca ha acordat sol·licitar accions significatives amb la finalitat de posar límits a la pressió humana sobre Balears, reduint les places turístiques amb la fórmula 2x1 buscant eliminar places obsoletes, així com reduir la pressió turística i la contaminació produïda pels creuers i els avions.

L'objectiu de la trobada era tractar qüestions que afecten l'arxipèlag de manera transversal, tals com la massificació turística, els residus, la transició energètica i la necessitat de cercar un model econòmic més sostenible.

«Diferents indicadors, informes internacionals i dades locals mostren alguns aspectes que requereixen ser abordats amb emergència per part del conjunt de la societat i de les institucions», han informat aquest dilluns des del grup ecologista.

Enfront del nou escenari polític, els representants del GOB de les diferents illes sol·licitaran també actuacions per a desclassificar els territoris en perill de ser construïts com els que no tenguin drets urbanístics consolidats, els que limitin o incloguin Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI) o els situats en primera línia litoral.

Així mateix, reclamaran l'establiment i aplicació de mesures que frenin l'especulació urbanística, així com l'aplicació de les noves normes de protecció ambiental sobre la posidònia, els residus, la transició energètica i el canvi climàtic.

«Exigirem que siguin dotades de recursos humans i tècnics de manera suficient», han assenyalat des de l'organització abans de recordar que el decret de posidònia requereix una vigilància efectiva.

Finalment, exigiran que les noves construccions tendeixin a l'impacte ambiental nul en relació al consum d'aigua, energia i materials constructius, així com la revisió del sistema fiscal amb criteris ecològics i la descarbonització de l'economia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.