Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien una agressió a un treballador per la seva condició de trans

31129

Un treballador d'un restaurant italià de Formentera ha estat agredit pel propietari per la seva condició de trans, segons han denunciat el sindicat Confederació General de Treballadors i La Clau de l'Armari.

En un comunicat, han relatat que els fets varen tenir lloc divendres passat, quan el propietari va agredir al seu empleat utilitzant expressions contra la seva condició i al·ludint reiteradament a aquesta.

A més, segons critiquen, el treballador va ser acomiadat després d'una setmana en el negoci i sense cobrar. La víctima, han explicat, es va posar en contacte amb la CGT d'Eivissa i Formentera.

Segons el sindicat, la Guàrdia Civil no ha considerat que hagi existit una agressió pel fet que no hi havia ferides ni sang, malgrat el comunicat mèdic on s'informa que la víctima presentava una crisi d'ansietat.

Posteriorment, el fet s'ha posat en coneixement del Govern, que al seu torn ho comunicarà a la Direcció General de Treball i a Inspecció Laboral, així com al Consell de Formentera perquè iniciï el procés d'acompanyament de la persona agredida.

Tant des de la CGT com des de la Clau de l'Armari han condemnat «tot tipus d'actes contra la integritat, dignitat i inviolabilitat de les persones», animant a denunciar tot tipus d'accions semblants.

Així mateix, han aprofitat per a exigir que s'aprovi la Llei LGTBI d'àmbit estatal que va quedar aturada en l'anterior legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.