Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma celebra la sessió constitutiva de la Junta de Govern per a aquest mandat

31171

L'Ajuntament de Palma ha celebrat aquest dimecres la sessió constitutiva de la Junta de Govern municipal d'aquest mandat de 2019 a 2023, en la qual s'han formalitzat els decrets d'estructura de les àrees municipals i els seus titulars, de nomenament dels tinents de batle, d'organització dels serveis administratius i, finalment, de l'assignació dels locals als grups municipals.

En declaracions als mitjans després de la trobada i d'una fotografia de família amb els membres de l'equip, el batle de la ciutat, José Hila, ha destacat que «l'experiència ha permès es constitueixi molt ràpid, en només tres dies» i ha assegurat que a partir d'aquest mateix dimecres començaran a aplicar els acords dels tres partits (PSIB, MÉS i Podem) perquè «millorin els serveis, la mobilitat, l'accés a l'habitatge i que Palma es converteixi en una ciutat innovadora amb ocupació de qualitat».

Així mateix, preguntat pel nou sistema de la zona ORA de la ciutat, Hila ha reconegut que «requereix uns dies d'adaptació» però que respon al compromís de «municipalitzar els serveis» i s'ha mostrat convençut que «suposarà un estalvi per a l'ajuntament». En aquest sentit, ha augurat que serà «una bona experiència» i que podrà es podrà repetir «en altres serveis».

D'altra banda, preguntat per la regulació dels patinets elèctrics a la ciutat, el batle ha recordat que entrarà en vigor el dijous i que l'objectiu és «aclarir per on poden circular i qui no pot fer-ho».

Més concretament, es prohibeix als menors de 15 anys utilitzar-ho, un fet «lògic», perquè, al seu judici, van a «molta velocitat i poden provocar accidents». «Hem de deixar les normes clares i la primera és que les voreres són per als vianants», ha assegurat.

Equip de govern

El decret de nomenament dels tinents de batle per a aquesta legislatura incorpora a Joana Maria Adover com a primera tinent de batle. El segon tinent és Alberto Jarabo, seguit d'Antoni Noguera, Angélica Pastor, Francesc Josep Dalmau i Ramon Vicenç.

Pel que respecta als decrets d'estructura de les àrees municipals amb els titulars del nou equip, del PSIB Joana Maria Adrover és regidora de Seguretat Ciutadana; Francesc Dalmau durà Mobilitat Sostenible (que inclou EMT i SMAP); Angelica Pastor encapçala Infraestructures i la regidoria del Districte de Ponent; i Adrián García gestionarà Economia, Hisenda i Innovació (amb IMI).

A més, seguint amb el PSIB, Carmen Palomino porta Funció Publica i és portaveu adjunta del PSOE; Francisco Ducrós, que també és portaveu del partit, té Esports (que inclou IME); Ramon Perpinyà s'encarregarà Medi Ambient i Benestar Animal (que inclou Emaya) i, finalment, Elena Navarro durà Turisme (amb Fundació365 i el Palau de Congressos), i Consum, així com la regidoria del Districte de Llevant.

Pel que respecta a MÉS-Estimam, Antoni Noguera, duu Cultura i Benestar Social; Neus Truyol, l'àrea el de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat; i Llorenç Carrió és titular en l'àrea Delegada d'Educació i Política Lingüística.

D'Unides Podem, per part seva, Sonia Vives gestiona l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI; Rodrigo Andrés Romero, la delegada de Promoció econòmica i formació; i Alberto Jarabo porta Participació Ciutadana i Govern Interior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.