Setmanari d'informació local - 138 anys

Debat obert dins MÉS: 'Sí' o 'No' al pacte de Govern amb el PSOE

31255
Miquel Ensenyat, dirigent de MÉS, escenificant la signatura dels Acords de Bellver. | Twitter

Debat obert dins MÉS per Mallorca. Diversos dirigents i figures destacades de la formació sobiranista han mostrat el seu 'malestar' públic pel que consideren un «mal pacte» de govern entre la seva formació, el PSOE i Unides Podemos.

La formació ecosobiranista va decidir dijous, en una assemblea extraordinària, acceptar la proposta del PSOE i entrar en el Govern assumint dues conselleries, les mateixes que Unides Podemos i enfront de les set del PSIB. Aquest acord es ratificà per 84 vots a favor, 51 en contra i 16 abstencions.

Des de llavors i amb l'escenificació dels anomenats 'Acords de Bellver' s'ha deixat sentir algunes veus dissidents dins MÉS. És el cas d'Antoni Noguera que l'ha considerat un «mal acord» que referma la «manca de lideratge», o bé Mateu Matas 'Xurí' que a través de les xarxes socials s'ha mostrat molt crític amb tot el procés negociador.

Algunes veus dins la formació ecosobiranista consideren que el poder de MÉS és 'residual' i que el paper del sobiranisme queda relegat a un segon terme. A més, entitats culturals, afins a l'ecosobiranisme, s'han mostrat molt molests per la desaparició d'una conselleria específica per a l'àrea de Cultura. Amb els acords signats aquesta àrea passa a formar part de Presidència.

Sigui com vulgui, Miquel Ensenyat, líder de MÉS per Mallorca, assegurà en la presentació dels Acords que gràcies al seu partit es podran continuar consolidant les polítiques d'esquerres i fer front a reptes com el Canvi Climàtic o la renovació del sistema productiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.