Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoni Tur cedeix al Consell d'Eivissa un arxiu sonor de música tradicional de l'Illa

31305

El folklorista Antoni Tur Planells 'Llucià' ha lliurat al Consell d'Eivissa una còpia digitalitzada del seu arxiu de 'sonadors' de l'Illa. Segons ha explicat la institució, són dues hores d'enregistraments, amb unes 80 peces, que en 1982 van dur a terme músics com Antoni Escandell (Toni 'Parrí'), Miquel Riera (Miquel 'Ferreres') i Antoni Planells Costa (Toni 'Petit').

Des d'ara, els enregistraments quedaran dipositades en l'Arxiu d'Imatge i So del Consell. El president en funcions, Vicent Torres, ha agraït al folklorista la seva cessió «ja que és un autèntic tresor sonor de la cultura eivissenca». 'Llucià', ha recordat el Consell, ha rebut aquest any el Premi al Mèrit Ciutadà que atorga la institució per la seva labor en el món del folklore i dins de l'associacionisme agrari insular.

En aquest sentit, ha explicat que en els anys 60 i 70 coneixia pràcticament a tots els 'sonadors' de música pagesa d'Eivissa, per la qual cosa es va animar a gravar-los perquè no es perdés tot el que sabien, ja que eren d'avançada edat.

Aquests músics, ha relatat, varen accedir a ser gravats amb la intenció que uns altres poguessin aprendre el que ells feien. També ha destacat que la seva voluntat és que aquest material «serveixi per a divulgar la música i cultura d'Eivissa, però no per a fer negoci, ja que els autors de tot això mai ho han fet».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.