Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Mesquida, de defensar l'autodeterminació dels Països Catalans a Ciudadanos passat pel PSOE (i per Cursach)

31327

Joan Mesquida Ferrando ha viscut pràcticament tota la seva vida de la política, i curiosament, tot i que ara en renega, gairebé sempre gràcies al suport de formacions nacionalistes i independentistes.

Joan Mesquida cobra un sou públic des del 1995 quan ja havia 'fitxat' pel PSOE, però abans havia militat en la formació sobiranista PSM-Esquerra Nacionalista.

Mesquida va ser elegit membre de l'Executiva del PSM-Esquerra Nacionalista al 4t congrés que aquesta formació va celebrar el 1984. Una formació que aleshores es proclamava partidària de l'autodeterminació dels Països Catalans. Així ho ressenya l'historiador Antoni Marimon al seu llibre 'PSM, entre la Utopia i la Realitat'.

Cal recordar també que Joan Mesquida va ser, entre 1999 i 2003, conseller d'Hisenda i Pressuposts del Govern presidit per Francesc Antich i amb un vicepresident del PSM, Pere Sampol.

No Només això, Mesquida també va ocupar diverses direccions generals del Govern espanyol durant els anys en que Esquerra Republicana de Catalunya li donava suport.

Mesquida sempre ha ocupat càrrecs destacats quan ha governat el PSOE i quan no, s'ha refugiat en els fons per a rèptils polítics que són els pressuposts de l'ajuntament de Calvià.

Col·leccionista de càrrecs

Mesquida ha estat sotsdirector i director de l'Àrea Econòmica de l'Ajuntament de Calvià, diputat pel PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears a la V Legislatura i conseller del Consell Insular de Mallorca. Entre el 1999 i el 2003 fou conseller d'Hisenda i Pressuposts del Govern Balear presidit per Francesc Antich.

A la política estatal, ha ocupat, també, multitud de càrrecs: Director General d'Infrastuctures del Ministeri de Defensa (maig 2004 - abril 2006); Director General de la Guardia Civil (abril 2006 - setembre 2006); Director General de la Guardia Civil i de la Policia Nacional (setembre 2006 - abril 2008); Secretari d'estat de Turisme.

L'any 2018 abandonà el PSIB-PSOE i passà a formar part del partit Ciudadanos.

El 18 de juliol de 2018, Mesquida confirmava, en declaracions a IB3 TV, que Albert Rivera li havia proposat un lloc a Madrid. Aleshores,

Mesquida, va intentar treure importància al seu passat com a militant del PSM-Entesa Nacionalista i va dir que «hi vaig estar un any i vaig tenir un moment de lucidesa i me'n vaig anar».

Relacionat amb Cursach

El 5 d'abril de 2019, el diari Público informava de la relació de l'exdirector de la Policia i de la Guardia Civil amb Bartomeu Cursach, imputat per organització criminal amb la Policia Local de Palma.

En el curs de la investigació periodística que ha fet Público sobre les clavegueres del cas Cursach, varen trobat unes gravacions que afecten directament Joan Mesquida.

Segons Público, fa pocs anys Mesquida era amic de Cursach amb qui intercanviava favors i, fins i tot, «trampejaven els permisos de concerts que superaven els límits de decibels permesos, gràcies al seu lloc al capdavant de Turisme a Calvià».

Público explica, també, que Mesquida va posar al servei de l'entramat de Cursach dos dels càrrecs públics que varen ser detenguts i imputats per a beneficiar a la xarxa mafiosa: Jaume Nadal i Bernat Rossinyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.