Setmanari d'informació local - 138 anys

Des d'Eivissa també s'oposen a la desaparició de la conselleria de Cultura

31357

L’Institut d’Estudis Eivissencs ha expressat en un comunicat «el seu profund desacord i gran decepció per la decisió del Govern de fer desaparèixer la Conselleria de Cultura». Consideren que «Aquest gest, impropi d’un govern progressista, denota un menyspreu per la cultura i, de retruc, per la nostra llengua, que necessita (especialment en aquests temps), un ferm suport institucional».

Des de IEE també afirmen que «La decisió resulta especialment sorprenent quan el 21 de juny la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears en funcions publicava una memòria vinculada a les accions desenvolupades en el marc del Pla de Cultura de les Illes Balears que es presentarà en la propera sessió del plenari del Consell de la Cultura, la setmana entrant.»

La institució cultural eivissenca també «agraeix a la consellera sortint la feina realitzada al llarg de la legislatura», i afirmen que «compartim la indignació mostrada per diverses entitats i col·lectius en relació a la decisió presa pel Govern i reclamam a l’executiu de Francina Armengol una rectificació i una aposta clara i decidida per la cultura com a pilar fonamental de la nostra societat i per la llengua com eina de cohesió social i element bàsic de la nostra identitat».

Associació de Músics d’Eivissa

L'Associació de Músics d’Eivissa també ha expressat, mitjançant la publicació d'un comunicat en les seves xarxes socials, la seva preocupació davant les «intencions» del Govern de rebaixar la Conselleria de Cultura, Participació i Esports al rang de Direcció General, «mostrant un profund menyspreu per la cultura de les illes».

En aquest sentit, van explicar que no hi ha hagut cap mena de consulta o consens amb els diversos col·lectius que formen part del món de la cultura, la qual cosa els ha enxampat per sorpresa tenint en compte, van dir, les reunions que han mantingut amb els diferents partits, i en les quals no se'ns ha posat en coneixement sobre aquest tipus d'intencions. «Considerem que un sector d'aquesta rellevància mereix una especial consideració en l'organigrama del Govern i que la seva eliminació representa un nefast pas cap endarrere per al món de la cultura», varen lamentar. Per això, demanen que es canviï de decisió i es treballi per trobar un marc normatiu que promogui la música en viu com a element essencial de la cultura de les illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.