Setmanari d'informació local - 138 anys

Els joves podran anar al teatre de forma gratuïta fins als 18 anys a Palma

31381

El regidor de Benestar Social i Cultura de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha presentat aquest dimecres els principals objectius del mandat en matèria de Cultura, entre els quals destaca la gratuïtat dels teatres de la ciutat fins als 18 anys, la recuperació del Jazz Palma i un festival d'art urbà.

Noguera ha explicat que vol «un projecte cultural valent, decidit i transformador» per a Palma i ha afegit que l'àrea estarà conformada per la coordinació general en la qual continuarà Francisca Niell; una direcció general de Música i Arts escèniques, de l'historiador de l'art Miquel Àngel Contreras; una direcció general de Difusió Cultural, de Marcos Augusto; i la direcció general d'Arts Visuals que sortirà a concurs la setmana vinent.

Pel que respecta a mesures, es continuarà amb la programació especialitzada en els teatres municipals de Xesc Forteza, Mar i Terra i Catalina Valls, així com amb la descentralització de la programació i l'impuls de la presència de la Banda Municipal de Música en els barris de Palma i de la Orquestra Simfònica al barri de la Soledad.

Així mateix, un altre dels objectius és incorporar en la programació les «noves propostes contemporànies», Noguera ha afirmat que cal «conquistar el públic adolescent, els joves han d'omplir els teatres».

Respecte a les Arts Visuals, es crearà un Festival d'art urbà a la Platja de Palma, el 'World wall urban meeting', i la incorporació de la música electrònica a la programació de Palma de Primavera. En matèria de Biblioteques i Palma Literària, es treballarà en el foment del concepte de Xarxa que teixeixen les 21 biblioteques municipals així com l'ampliació d'aquesta xarxa amb dos nous equipaments en Pere Garau i Gènova.

Pel que respecta a Museus i Patrimoni, des de l'àrea es redactarà el projecte de Museu d'Història de la Ciutat en Xarxa i el programa de restauració i reordenació de les escultures públiques amb la creació de nous itineraris artístics. Finalment, Noguera també ha explicat el treball que s'està realitzant des de la regidoria amb els nous centres de creació de Can Ribas i l'Antiga Presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.