Setmanari d'informació local - 138 anys

El desolador incendi de l'Ebre ja ha cremat més de 6.000 hectàrees

31391

L'incendi de la Ribera d'Ebre que va començar el passat dimecres continuava aquest passat dijous «totalment actiu» i ja havia arrasat unes 6.000 hectàrees, el que més ha cremat a les Terres de l’Ebre.

Durant tot el dia la situació va ser de «risc extrem», segons van advertir els Bombers, perquè les temperatures no aturaven de pujar i també bufava el vent. El foc no es donava per estabilitzat i tampoc es preveu que es pugui fer avui a causa de les condicions meteorològiques extremes.

Tot i això, els treballs d'extinció de dimecres i dijous varen aconseguir frenar les flames i varen fer caure en picat l'evolució del nombre d'hectàrees. Si dimecres va cremar-ne 5.000, durant tot el dia d'ahir en va calcinar entre 800 i 1.000. Les autoritats advertien dimecres que l'incendi podia arribar a cremar fins a 20.000 hectàrees -cosa que hauria sigut una autèntica catàstrofe-, però aquesta xifra es va anar reduint ahir a la tarda. «L'estratègia està funcionant», no aturaven de repetir els responsables de les tasques d'extinció, perquè els resultats validaven els objectius marcats. Les tasques d'extinció varen ser més difícils el primer dia, quan el foc va cremar 3.600 hectàrees en poc més de sis hores.

El president de la Generalitat, Quim Torra; el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, es varen desplaçar fins a Vinebre, on s'havia establert el centre de control.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.