Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obre un expedient sancionador per la celebració d'unes noces a Es Trenc

La vigilància al Parc Natural s'incrementarà durant els mesos de temporada alta

31407
Les noces es varen celebrar sense autorització a la zona dunar. | CAIB

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat ha iniciat un expedient administratiu sancionador contra la propietat de la finca en la qual es varen celebrar unes noces, sense autorització, dins del Parc Natural des Trenc-Salobrar de Campos, per una possible infracció de la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO).

L'expedient s'obri arran d'una acta de denúncia aixecada per agents de medi ambient (AMA) dia 30 de maig de 2019. Els AMA van certificar la celebració d'unes noces en un lloc inclòs dins la Xarxa Natura 2000 com d'interès comunitari (LIC) i zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA).

Segons l'acta aixecada, l'esdeveniment va tenir lloc dins la zona dunar. Els AMA hi van constatar la presència d'unes 50 persones, una taula, un marc de troncs com a porta, 46 tamborets i 4 taules de càtering petites que hi ocupaven una superfície de 459 m2.

L'endemà, els AMA van tornar al lloc dels fets per constatar les afeccions al medi i per entrevistar-se amb la propietat. Van concloure que no disposava d'autorització, tal com estipula la Llei 2/2017 de declaració del Parc Natural Maritimoterrestre es Trenc-Salobrar de Campos. Després d'aixecar una segona acta, la Direcció General ha iniciat expedient administratiu i hi ha designat un instructor a qui s'han traslladat les actuacions existents.

Des de la creació del PN es Trenc-Salobrar de Campos s'han succeït nombrosos episodis de trànsit de persones dins del sistema dunar. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca hi ha incrementat, aquest estiu, la vigilància per a garantir la conservació del medi. Així, enguany, el servei d'informació i vigilància del Parc comptarà amb un pressupost de 189.142,25 €.

D'altra banda, cal destacar també que s'ha decidit incrementar la presència del Servei d'Agents de Medi Ambient al Parc Natural els mesos de juliol i agost en la zona dunar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.