Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma «no té cap constància» de l'organització d'una correguda de toros

31735

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat en roda de premsa aquest dimarts que l'Ajuntament de Palma encara «no té cap constància» de l'organització d'una correguda de toros l'agost vinent a la ciutat.

Truyol ha recordat que la plaça de toros de Palma té una llicència d'activitat permanent, per la qual cosa el promotor no necessita demanar una autorització específica però sí que ha de presentar una 'Declaració responsable' al Consistori, informant del compliment de la Llei de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals, coneguda com a Llei de toros 'a la balear'.

En aquest sentit, la regidora ha sostingut que si reben aquesta declaració «activaran totes les institucions públiques» per a dur a terme una "inspecció" i que es contemplin tots els requisits de la Llei de toros 'a la balear', entre els quals ha destacat, per exemple, el control antidopatge, l'entrada de menors prohibida i una ambulància per cada 1.000 espectadors, entre altres.

«La tortura mai pot ser cultura»

D'altra banda, Truyol ha demanat a l'Estat que elimini la Declaració d'Interès Cultural (BIC) a les corregudes de toros, ja que és una «aberració en ple segle XXI» i ha sostingut que «la tortura mai pot ser cultura».

«Cal abolir-les, com s'ha fet en molts altres llocs, si volem anomenar-nos societat moderna en favor dels drets de les persones i dels animals», ha conclòs Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.