Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT presenta a Palma l'exposició '130 anys de lluites i conquestes'

31833

La UGT ha inaugurat aquest divendres, al Pati de la Misericòrdia de Palma, l'exposició '130 anys de lluites i conquestes', amb la qual el sindicat fa «un recorregut per les fites laborals i socials aconseguits a Espanya».

Segons ha informat la UGT, la mostra, que ja s'ha exposat per altres ciutats espanyoles, està composada per vint panells, fotos, documents i vídeos en els quals es recullen els moments històrics «més significatius en la lluita pels drets de la ciutadania des que Pablo Iglesias va fundar el primer sindicat del país a l'agost de 1888 a Barcelona».

El secretari general d'UGT, Alejandro Texías, ha subratllat durant l'acte d'inauguració que la història del sindicat «està unida a les historia del nostre país». «Aquesta mostra narra la història dels drets de les treballadores i treballadors, i amb ella donam a conèixer la història de l'organització sindical més antiga d'Espanya i la segona més longeva d'Europa», ha assenyalat Texías.

Així mateix, Texías s'ha referit també a les «dificultats» que hi ha hagut en la construcció de l'Estat del Benestar i als intents per a destruir-lo durant la darrera dècada.

«No s'ha aconseguit de la nit al dia i ens ho han volgut robar d'un dia per a un altre», ha assenyalat el líder sindical, al mateix temps que ha recordat que «darrere de cada pilar de l'Estat del Benestar hi ha hagut una persona de la UGT». Texías ha afegit que en la «reconquesta» dels drets i llibertats «arrabassats» ha d'haver-hi «diàleg i pressió».

«Sense pressió no hi haurà derogació de la Reforma Laboral, ni la de les pensions, ni de la llei mordassa, tampoc pujarà el salari mínim», ha manifestat Texías, que ha animat la ciutadania a visitar l'exposició perquè «es visibilitzi tot el que s'ha aconseguit amb la força de la unió».

a l'acte inaugural també hi ha participat la presidenta del Govern, Francina Armengol, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el secretari estatal de Formació d'UGT, Sebastián Pacheco, i el batle de Palma, José Hila.

L'exposició '130 anys de lluites i conquestes' es podrà veure fins el pròxim 25 d'agost al Pati de la Misericòrdia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.