Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal acusa Sánchez de tenir «poca sensibilitat» amb les necessitats de les Balears

31869

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha censurat aquest dilluns la «poca sensibilitat i compromís» del candidat a la presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les necessitats «urgents» de les Balears, per la qual cosa ha criticat la «poca complicitat» de l'Executiu espanyol amb el Govern, segons ha informat el partit.

«En política els gestos són importants, però ha arribat l'hora de les accions concretes i de posar solucions, és necessari un compromís ferm amb les Balears perquè hi ha temes que no poden esperar més», ha expressat Vidal, qui ha seguit el discurs d'investidura de Sánchez des del Congrés.

El senador autonòmic s'ha mostrat «decebut per la poca complicitat» de Sánchez amb les Balears i, en concret, s'ha referit a qüestions com el Règim Especial per a les Balears (REB), la millora del sistema de finançament o a les iniciatives del Parlament bloquejades pel Govern central, com la Llei de Canvi Climàtic o la Llei de Residus.

15 iniciatives del Parlament «bloquejades» pel Govern espanyol

En aquest sentit, Vidal ha considerat que les «bones paraules no basten» per a abordar l'emergència climàtica, per la qual cosa ha censurat que el Govern central hagi presentat recursos al Tribunal Constitucional sobre lleis del Parlament, com la de Canvi Climàtic o la de Residus, per la qual cosa ha recordat que el Govern manté bloquejades quinze iniciatives aprovades per la Cambra autonòmica.

«Mentre Sánchez planteja abordar l'emergència climàtica, el seu govern presenta recursos en els tribunals per a limitar la capacitat normativa del Parlament; mentre Sánchez anuncia una mobilitat sostenible, manté bloquejat un conveni ferroviari que permetria millorar la xarxa de Mallorca; quan Sánchez planteja la necessitat de facilitar l'accés a l'habitatge, posa a la venda els terrenys de Son Busquets i impedeix ampliar el parc d'habitatges socials a Palma», ha manifestat Vidal.

D'altra banda, Vidal també s'ha referit al desenvolupament de la part fiscal del Règim Especial per a Balears (REB) i ha retret a Sánchez parlar de «benestar i millora» de serveis públics sense «finançar com toca les Administracions». En la mateixa línia, ha lamentat que el PSOE no s'hagi compromès a derogar la Llei Montoro, a l'ésser una norma que «ofega» als Ajuntaments.

Finalment, Vidal s'ha referit al 'procés' del Principat i ha considerat que, com que és un problema polític, «només es pot abordar des d'una òptica política».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.