Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen la participació ciutadana per a la creació d’una obra d'art col·lectiva sobre la reserva marina de sa Dragonera

31879

Les fundacions Marilles i Save the Med han presentat aquest dilluns l'acció 'Fotolab' que convida a captar imatges que reflecteixin «la vida a la reserva marina de sa Dragonera» i que es faran servir per a crear una «obra d'art col·lectiva» que es dirà ‘Collage Àrea Marina Protegida sa Dragonera’.

Segons ha informat Save the Med en un comunicat, l'artista local Emma Glinksi s'encarregarà de realitzar l'obra a partir del 13 de setembre quan finalitza l'admissió de les fotos dels participants.

Així mateix, està previst que el conjunt de les imatges es recullin en una base de dades que es farà servir per a elaborar un inventari sobre la fauna i la flora submarina d'aquesta zona, així com per a avaluar de la situació de les diferents espècies.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins el projecte 'Coneix la teva àrea marina protegida sa Dragonera' que lideren les dues fundacions i l'objectiu és la connexió entre l'Àrea Marina Protegida (AMP) al voltant de sa Dragonera i la població de la zona.

En aquest sentit, aquestes dues fundacions també es reuniran amb representants de tots els sectors involucrats de les zones de Sant Elm, Port Andratx, s'Arracó i Andratx amb l'objectiu de transmetre la situació de la reserva marina i els «beneficis a nivell econòmic , social i mediambiental que suposa per al territori el bon estat de la reserva marina».

Finalment, Save the Med ha recordat que, des que sa Dragonera es va proclamar Parc Natural el 1995 i es va nomenar Reserva Marina el Freu de sa Dragonera a l'octubre del 2016, «s'han començat a veure millores en l'increment de poblacions de peixos d'interès comercial, però encara està lluny d'assolir tot el seu potencial».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.