Setmanari d'informació local - 138 anys

Espanya continua sense govern estable: Sánchez perd la votació d'investidura

31917
GR2195. MADRID, 23/07/2019.- El presidente del gobierno en funciones Pedro Sánchez, tras la segunda jornada del debate de investidura, que ha fracasado en la primera votación del debate de investidura al recibir 170 "noes" provenientes del PP, Cs y Vox, más ERC, JxCat, Coalición Canaria, Navarra Suma y el de Irene Montero, que se ha emitido telemáticamente antes de la pronunciación de los votos. EFE/Ballesteros | Ballesteros

Pedro Sánchez ha perdut aquest dimarts la primera votació del debat d'investidura al qual s'ha sotmès aquest dilluns i dimarts.

S'ha arribat a aquesta votació amb les incògnites de què votarien ERC i Unides Podem: finalment els primers hi han votat en contra i els segons s'han abstingut.

124 a favor, 170 en contra i 52 abstencions

El resultat final ha estat 124 vots a favor que Sánchez sigui president del govern espanyol, 170 en contra i 52 abstencions, de 346 vots emesos.

Irene Montero, que ha votat de manera telemàtica des de casa, ho ha fet en contra, que és el que Unides Podem tenia previst votar a primera hora.

En aquesta primera votació Sánchez necessitava una majoria absoluta. Ara té 48 hores per poder aconseguir prou suports per arribar a la majoria simple que li permeti ser investit en la segona sessió de dijous.

Al final de la votació, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha convocat els diputats el dijous a les 13.30 per iniciar la segona sessió del debat d'investidura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.