Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB impugnarà les autoritzacions de serveis de temporada que no compleixin la Llei de Costes

31963

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha anunciat aquest dijous que impugnarà les autoritzacions de serveis de temporada que no compleixin la Llei de Costes.

Segons ha recordat el grup ecologista, fa «cinc temporades que presentam de forma sistemàtica al·legacions a les sol·licituds que presenten les persones físiques o jurídiques davant la Demarcació de Costes referent a ocupacions, instal·lacions i activitats de serveis de temporada a les platges i costes de les Balears».

En el termini d'informació pública, el GOB ha presentat al·legacions davant la Demarcació de Costes sol·licitant que «no s'atorgui l'autorització d'aquestes explotacions de serveis de temporada perquè no compleixen el procediment establert en la Llei de Costas i el seu Reglament».

Des del GOB han indicat que la «tramitació d'atorgament d'autoritzacions de serveis de temporada en platges i costes es fa obviant completament el previst en l'article 113.8 del Reglament General de Costes», que determina que «només es podran atorgar autoritzacions a particulars o persones jurídiques per a l'explotació d'aquest tipus de serveis quan els Ajuntaments no siguin els autoritzats».

Segons han assegurat, a Mallorca només els ajuntaments de Fornalutx, Escorca, Deià, Banyalbufar, Valldemossa, Estellencs i Artà «no disposen d'autorització per a les explotacions dels serveis de temporada a les platges», mentre que la resta, «disposen o han sol·licitat les corresponents autoritzacions».

«Costes només pot atorgar autoritzacions a particulars o persones jurídiques en aquells termes municipals en els quals l'Ajuntament no sigui l'autoritzat i sempre que s'observi el que es preveu en l'article 74.3 de la Llei de costes i 155.1 del Reglament General de costes», han indicat.

El grup ha ressenyat que Demarcació de Costes «hauria de convocar un concurs amb la forma prevista en l'article 158.1 del mateix Reglament de Costes, i no atorgar l'explotació directament al sol·licitant com si l'actual Llei de Costes de 1988 encara no hagués entrat en vigor».

«Demarcació de Costes de les Balears segueix sense fer cas a la Llei de Costes i el seu Reglament, atorgant centenars d'autoritzacions de forma il·legal, creant un gran perjudici econòmic als Ajuntaments afectats i afavorint alhora la proliferació de tota mena d'explotacions econòmiques sobre les costes», han criticat.

Així, ha informat que enguany ja han sortit a informació pública «166 sol·licituds d'explotació de serveis de temporada en les costes de les Balears i es preveu que surtin més». Des del GOB esperen que «acabin aquestes pràctiques alienes a la normativa legal» i que se'ls comuniqui els «atorgaments o denegacions de les sol·licituds al·legades» per a poder-les «impugnar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.