Setmanari d'informació local - 138 anys

Mora critica que les obres de les carreteres suposen «retencions i una mala imatge» per als turistes

31971

La portaveu del PI en el Consell de Mallorca, Xisca Mora, ha criticat aquest dijous la «falta de planificació» de la institució insular per executar obres de millora del paviment en diferents carreteres de l'illa en plena temporada turística.

En roda de premsa, Mora ha explicat que «aquesta situació genera cada dia importants retencions i una mala imatge per als turistes que visiten l'illa i es troben amb aquests problemes». Per això, demanaran explicacions perquè és «inadmissible que no s'hagin modificat les dates».

La formació, que presentarà una interpel·lació en el ple del pròxim dimarts, ha reclamat que en aquesta legislatura es duguin a terme polítiques de carreteres que «puguin millorar mobilitat a Mallorca».

En aquesta línia, Mora ha mostrat la seva preocupació perquè «el departament que s'encarregarà està en mans de Podem, un partit que en la passada legislatura es va oposar a actuacions viàries tan importants com els enllaços de l'autovia d'Inca-Lloseta i Santa Maria-Consell, entre altres».

La portaveu del PI també ha comentat que «els acords de Raixa preveuen revisar el segon cinturó de Palma i eliminar el desdoblament de Manacor a Sant Llorenç o el de Peguera, Andratx o substituir les rondes interurbanes importants i necessàries com les d'Alcúdia Nord, de Can Picafort o Muro». Uns compromisos que, en paraules de Mora, «denoten la falta de compromís de l'equip de Govern per a descongestionar les carreteres».

Mora ha sostengut que «per a eliminar aquestes rondes és necessari modificar el Pla de carreteres i intentar modificar-lo prescindint del procediment legal, impedint la participació de la ciutadania i dels partits és un fet molt greu». Per aquest motiu, la formació ha anunciat que interpel·larà al conseller de Carreteres i li demanaran una reunió urgent de la Junta de Portaveus, perquè «doni les explicacions pertinents i convoqui la Comissió de Mobilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.