Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal: «La celebració de corregudes de bous i la mort d'un animal serà responsabilitat de l'Estat»

32071

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha censurat aquest dilluns l'actitud del govern de l'Estat a qui ha acusat directament de girar l'esquena a la sensibilitat ciutadana que «cada vegada més és contrària a la celebració de corregudes de bous».

Vidal, acompanyat de la regidora de Palma, Neus Truyol, ha presentat aquest dilluns tot un seguit de qüestions que formularà al Senat interessant-se per la «cobertura institucional» que les corregudes reben per part de diferents administracions públiques, així, el senador ecosobiranista demanarà quines mesures hi ha previstes per erradicar-les, o fins i tot si el govern de l'Estat ha previst retirar la qualificació de patrimoni cultural immaterial de la qual disposen ara per ara les corregudes així com altres activitats taurines.
Vicenç Vidal també traslladarà al Senat la seva queixa pels recursos presentats per part de l'Estat a la Llei de Benestar Animal, i que finalment ha derogat parcialment el Tribunal Constitucional.

Segons Vidal, «atenent que l'Estat és plurinacional, amb diversitat cultural, perquè el Govern espanyol s'oposa a què un govern autonòmic decideixi democràticament legislar amb coherència amb la seva realitat per erradicar una pràctica que atempta contra els animals i contra consciència dels seus ciutadans?», afirma el senador en una de les qüestions formulades al Senat. En aquest sentit, Vidal és contundent i assenyala directament a Madrid: «si enguany hi ha alguna correguda de bous i alguna mort d'un animal, l'únic responsable serà el govern de l'Estat». Les qüestions de Vidal també incloent referències a les subvencions, o aportacions econòmiques i de recursos públics destinats a les corregudes de bous o l'incompliment de la normativa europea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.