Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern ha invertit 1 milió d’euros en la millora del port de Porto Cristo

32083

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han visitat aquest dilluns el port de Porto Cristo, després de la finalització de les obres de consolidació del talús, unes obres que s’han executat amb caràcter d’urgència per part de Ports IB.

Durant la visita, s’ha constatat també la millora d’imatge i de serveis que les distintes actuacions dutes a terme al port en la passada legislatura han suposat i en les quals s’ha invertit més d’un milió d’euros. Armengol ha destacat que aquestes actuacions són resultat del «compromís» i de la «coherència de complir amb la paraula donada». En aquesta línia, ha destacat la col·laboració entre institucions i també amb Ports de les Illes Balears per «treballar de manera coordinada i resoldre els problemes de la gent».

El passat mes de febrer el Consell de Govern va declarar la urgència d’actuar en el talús del penya-segat de la ribera sud del port de Porto Cristo per evitar els riscs que els despreniments podien suposar per a les persones i els béns.

La decisió del Consell de Govern de declarar la situació d’urgència era necessària perquè Ports IB pogués assumir les actuacions en tota la zona, substituint l’administració municipal. Es va considerar que les obres eren d’interès públic excepcional per motius de seguretat i també per garantir la prestació normal dels serveis portuaris inherents a les competències de la Comunitat Autònoma.

Aquesta decisió es va prendre d’acord amb l’Ajuntament de Manacor, que va acceptar que fos Ports IB qui es posàs al capdavant de la intervenció global que requeria la zona, fins i tot en la part en què era competent l’Ajuntament. Després de la declaració d’urgència el mes de febrer, les obres es van poder iniciar el mes d’abril i han conclòs aquest mes de juliol.

El cost de la intervenció duta a terme ha estat de 196.298 euros. Ja es va acordar que el cost l’assumiria Ports IB inicialment, però que després es repercutiria el cost proporcionalment a l’ajuntament, al club nàutic i a un particular.

La superfície total del tram en què s’ha actuat és de 1.171,75 m², dels quals 436,75 m² són domini públic portuari, que coincideix amb l’àmbit de la concessió administrativa atorgada el 30 d’abril de 2007 per Ports de les Illes Balears al Club Nàutic de Porto Cristo. L’altra part (735 m²), per damunt de l’anterior, són terrenys d’àmbit municipal i d’un particular. L’alçada del talús en què s’ha actuat és de 220 metres de longitud.

Les tasques de consolidació del talús les ha realitzades l’empresa Tragsa. En primer lloc, s’ha fet desbrossament i neteja de la zona. Igualment, les zones més inestables han estat prèviament sanejades amb la demolició de les roques que presentaven risc de despreniment més evident. Llavors s’han instal·lat distints elements per assegurar el talús amb ancoratges i malles d’acer i formigó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.