Setmanari d'informació local - 138 anys

Atac feixista a l'escola de Lloseta

32107

Nou atac feixista a Mallorca, aquesta vegada contra un centre educatiu. Segons ha informat la Conselleria d'Educació en un comunicat, el Centre d'Educació Infantil i Primària Es Puig de Lloseta ha estat l'escenari aquest cap de setmana d'un important atac feixista. Les destrosses han afectat greument dos dels tres edificis del centre.

Els danys, entre material robat i destrossat, afecta mobiliari, portes, finestres, material informàtic i pissarres i projectors digitals. A més, els atacants deixaren diverses pintades de d'apologia nazi i feixista, com "Arriba España" i "Hitler era el mejor niño".

Conselleria i ajuntament ja han començat a fer un balanç de danys i s'han compromès a treballar perquè el centre estigui a punt pel començament de curs. El conseller Martí March s'ha posat en contacte tant amb la direcció del centre com amb l'ajuntament per expressar-los el seu suport i condemnar els fets.

Els atacs i les agressions feixistes a Mallorca han augmentat els darrers temps. Llocs com Can Alcover, seu de l'Obra Cultural Balear, o militants d'organitzacions independentistes o d'esquerres han patit agressions en els darrers mesos per part de grups d'extrema dreta. Tot i que el sistema educatiu públic a Mallorca fa temps que està al punt de mira de la dreta espanyolista, fins ara no s'havia registrat un atac d'aquesta magnitud contra un centre educatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.