Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Truyol diu que la sanció a l'OCB se cenyeix a la llei i que la consideren «injusta»

33181
L'àrea de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma ha explicat aquest dijous que la proposta de sanció a l'Obra Cultural Balear per un concert se cenyeix a la Llei Autonòmica d'Activitats, una normativa que la regidoria considera «injusta».

Així s'ha expressat l'Ajuntament després que l'OCB hagi anunciat que ha rebut una proposta de sanció de 55.000 euros per un concert d'un grup infantil, celebrat al migdia, al setembre de l'any passat.

«Des de la regidoria hem d'aplicar la llei actual», han apuntat en una nota informativa. Segons han indicat, durant la celebració d'un esdeveniment un particular va presentar una denúncia i es va obrir un expedient «seguint la normativa vigent».

En aquest sentit, l'àrea que dirigeix Neus Truyol (MÉS) considera «injusta» la Llei Autonòmica d'Activitats, ja que «iguala a una associació que realitza activitats sense ànim de lucre a un negoci com podria ser una sala de festes».

A més, han argumentat que aquesta Llei «demana un projecte d'activitat no permanent, la qual cosa dificulta l'activitat a les entitats sense ànim de lucre». Per tot això, l'Ajuntament demanarà canvis en la Llei d'Activitats «perquè aquests casos no es donin», ja que els veuen com «un atac directe al teixit associatiu de la ciutat».
«Reiteram que no compartim que s'hagin d'interposar aquests tipus de sancions a organitzacions sense ànim de lucre i que treballarem per el canvi de la llei», han finalitzat.

Cal recordar que el concert del grup d'animació infantil Cucorba, va tenir lloc el passat 15 de setembre de 2018 a les 12 del migdia en el marc de la FirONA, la fira de comunicació i Cultura organitzada per l'Associació Ona Mediterrània.
Reiteram que no compartim que s’hagin d’interposar aquests tipus de sancions a organitzacions sense ànim de lucre i que treballarem per el canvi de la llei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.