Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimem: «Hem de ser coherents, si defensam el medi ambient no podem demanar la suspensió de l'ecotaxa»

33705

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) s'ha posicionat aquest dijous en contra de suspendre a les Balears l'aplicació de l'impost de turisme sostenible, tal com han reclamat algunes patronals hoteleres al Govern amb motiu de la fallida de Thomas Cook.

El president de l'entitat, Jordi Mora, ha considerat que «la finalitat de l'ecotaxa és preservar el nostre medi ambient o ajudar a minimitzar l'impacte turístic. No podem manifestar-nos fa uns dies en favor del medi ambient i dies després sol·licitar l'eliminació temporal d'aquest tipus d'impost. No ho considerem ètic, ni coherent per part de l'empresari».

A més, ha afegit que que un impost no és «el culpable que vinguin més o menys turistes a l'illa». Segons Mora, és necessari replantejar-se «les seves aplicacions, però no la seva suspensió». Així, també ha recordat que no donen suport que es donin subvencions ni subsidis a les empreses perjudicades per la caiguda de Thomas Cook, «atès que això podria suposar un precedent molt perillós» per a l'economia balear.

«Si volem créixer com a comunitat i avançar cap a un turisme de qualitat no podem continuar afavorint la proliferació del turisme de 'borratxera' i el 'tot inclòs'. Hem de ser conscients que el turisme de qualitat implica sacrifici i esforç per atreure un altre tipus de clients que, encara que menys nombrós, té major poder adquisitiu», ha manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.