Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera instarà el Govern a incloure en els pressuposts una partida per arreglar l'emissari

34225

El Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat instar el Govern a incloure en els pressupostos de 2020 una partida per a «l'adequació i reparació de l'emissari de Formentera amb les mesures pertinents de profunditat i traçat».

Segons ha informat el Consell, en la proposta se sol·licita al Govern que es realitzi una auditoria sobre el funcionament de l'estació depuradora de Formentera per a establir les causes del seu possible deficient funcionament. Amb els resultats de l'auditoria, es demana planificar un cronograma per a adequar les instal·lacions de l'EDAR a la situació actual i que aquest sigui comunicat al Consell.

El conseller insular de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat que «el bon funcionament de les instal·lacions de tractament d'aigües a Formentera és de vital importància». «És un problema que afecta diferents àmbits i és prioritari que l'EDAR i l'emissari funcionin de manera adequada», ha afegit.

Projecte per a regular els fondejos

En el ple s'ha aprovat a més una proposta per a instar el Govern a tramitar el projecte remès per a la regulació integral del fondeig en el litoral de Formentera, que ha de fer-se amb «criteris de sostenibilitat ambiental i socioeconòmics i sempre condicionats a la capacitat d'acolliment dels ecosistemes marins i d'acord amb els estudis ja realitzats pel Consell», segons recull la proposta.

El conseller ha recordat «l'elevada quantitat» de fondejos que es produeixen en zones de Formentera i que provoquen «importants impactes» sobre les prades de posidònia. Així, el projecte també demana ampliar al servei d'assessorament i vigilància del fondeig en tot el litoral de manera transitòria i fins que s'implementi el projecte de regulació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.