Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS-Esquerra proposa un 'pla de xoc' estatal contra el canvi climàtic

34247
Mir, Balboa i Vidal durant la trobada realitzada aquest dissabte. | MÉS-Esquerra

El candidat de MÉS-Esquerra a les eleccions estatals, Guillem Balboa, ha explicat aquest dissabte les propostes que la coalició durà a Madrid per tal de combatre el canvi climàtic.

Balboa, ha expressat que «vivim una crisi en tres dimensions: política, econòmica i mediambiental i les solucions han de tenir en compte aquestes tres potes; si les solucions ecològiques no van de la mà de la justícia social i de les llibertats individuals i col·lectives correm el perill que els moviments totalitaris i d'extrema dreta facin que aquestes crisis s'aprofundeixin encara més».

Les solucions que proposa el partit ecosobiranista passen per un conveni per finançar el transport públic a les Illes Balears i dur el tren al Llevant aquesta legislatura, transferir la capacitat de controlar el nombre de vols i creuers a les Illes, impulsar el consum de proximitat excepcionant els territoris insulars de la directiva Bolkenstein i una declaració d'emergència climàtica estatal.

Segons Balboa «el que hem de fer és exportar a l'Estat les polítiques que MÉS per Mallorca ja ha dut a terme a les Balears, com és el cas de l'aprovació de la Llei de canvi Climàtic».

En aquest sentit, ha intervingut el Conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, explicant les eines que ha impulsat MÉS a les Illes, tals com la llei de residus o de canvi climàtic, l'impost de turisme sostenible, el sostre de places turístiques o la protecció de la posidònia. Mir ha sentenciat que «tot això ho fem malgrat que l'Estat no hi hagi col·laborat o hi hagi posat bastons a les rodes i a més, ens sotmet a un infrafinançament que ens impedeix posar en marxa més mesures».

Per part seva, el senador autonòmic, Vicenç Vidal, ha expressat que «per tenir futur cal que l'Estat deixi de pensar només en els interessos immediats d'uns pocs, i hem de ser capaços de mirar més enllà». Vidal ha explicat que els exemples més clars són «la negativa de l'Estat a reduir els creuers o l'amenaça feliçment superada a les Lleis de Canvi Climàtic i de Residus».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.