Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal diu que els partits que volen aplicar el 155 a Catalunya tenen «un interès electoral»

34317

El senador de MÉS-Esquerra, Vicenç Vidal, ha dit aquest dimarts que els únics partits que volen aplicar l'article 155 o l'article 116 de la Constitució a Catalunya, després de la sentència del Procés, són aquells que tenen «un interès electoral».

Així s'ha expressat aquest dimarts el senador Vidal en una roda de premsa enfront del Parlament, on ha indicat també que, recentment, s'han vist «els resultats d'aplicar el 116 a Xile amb més de 45 morts davant una reivindicació de drets socials».

Així mateix, el senador ha argumentat que el conflicte a Catalunya «afecta a tots els ciutadans de l'estat espanyol» i ha afegit que es tracta «d'un conflicte on s'estan perdent drets civils». Vidal ha afirmat, també, que des de MÉS-Esquerra treballaran al Senat per a establir «ponts de diàleg», amb l'objectiu de trobar «solucions polítiques a un conflicte polític».

A més, també han participat en l'acte el candidat al Senat Isidre Mateu i Lila Thomàs. Per part seva, Thomàs ha considerat que el Senat «ha de deixar de ser la cambra de representació de les províncies per a ser la cambra de les Comunitats autònomes». En aquest sentit, ha opinat que, «en un moment de conflictes territorials, és necessari el diàleg entre les comunitats autònomes i l'Estat», argumentant que el Senat pot un instrument per a aconseguir aquest objectiu.

Per part seva, Isidre Mateu ha considerat l'Estat «ha col·lapsat el sistema autonòmic, especialment a Catalunya» i ha afegit que perquè existeixi un diàleg al Senat «és necessari un diàleg entre governs».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.