Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort proposa el castellonenc José Luis Carque com a nou Cap de la Policia Local

34339

La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, ha proposat aquest dimecres el nomenament de José Luis Carque Vera com a nou Cap de la Policia Local de Palma. L'actual Cap de la Policia, Josep Palouzié, esgotarà la comissió de serveis i romandrà en el càrrec fins a finals d'any, quan s'incorporarà el nou cap.

Vists i analitzats els currículums, memòries i plans de treballs presentats pels quatre aspirants admesos que reunien els requisits de la convocatòria, s’ha optat per Carque pels següents motius:

En primer lloc, el candidat proposat manifesta una «experiència continuada en gestió policial». En 14 anys al comandament de la Policia Local de Castelló, el candidat ha creat nombroses unitats i departaments de policia local: la unitat de mediació policial, el grup de violència de gènere i menors, la unitat de protecció mediambiental, la unitat contra el bullying, l’oficina de projectes, el departament de qualitat i excel·lència, el grup especial per a la gestió policial de la diversitat, així com també la creació i l'impuls de diversos instruments i recursos per a la gestió policial.

En segon terme, el candidat proposa un «model ponderat de Policia», basat en el tractament de la seguretat i la convivència mitjançant la proximitat, a través d'una estructura organitzativa que pondera les funcions predictives i preventives, reactives i d'investigació en línia amb els objectius polítics.

De fet, Cort apunta que el candidat és un «referent» en el model de policia comunitària i de proximitat, creador a nivell acadèmic i impulsor a nivell de gestió del model "Prox-pol” que ha exportat a altres països, plantejades des de diverses òptiques: social, de mediació, violència de gènere, etc.

En tercer Cort posa en valor la «dilatada experiència del candidat en ostentar la prefectura d'un cos de policia d'administracions locals similars a l'Ajuntament de Palma», com és el Cos municipal de Castelló.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha destacat de José Luis Carque, el «compromís amb el projecte, la il·lusió amb el repte, l'entusiasme i la determinació en gestionar els canvis necessaris per convertir la Policia Local de Palma en un referent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.