Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort l'escriptor i entusiasta promotor de la llengua catalana Pere Morey

34489

Pere Morey Servera (Palma, 23 de desembre de 1941), escriptor especialitzat en literatura infantil i juvenil, ha mort aquest dimarts.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB i en Ciències Empresarials per la UIB, va treballar com a professor universitari. Ha col·laborat en mitjans de comunicació com IB3 televisió, IB3 Ràdio, Ona Mallorca, Ràdio Calvià, TVE, Radio Popular, El Mirall i més recentment a Ona Mediterrània. Ha escrit novel·la històrica, novel·la negra, ciència-ficció, teatre i un mimodrama amb fons musicals. També ha escrit guions de pel·lícules i guions per a còmics. La seva obra s'ha traduït a l'alemany, al castellà i al francès.

Membre de la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015, participà activament a Mallorca amb una novel·la sobre la Guerra de Successió: La darrera canonada. Mallorca, 1701-1715.

És un dels participants al documental 'La Resistència' realitzat per Pere Sánchez, amb Bartomeu Mestre Sureda, Guillem Morro Veny i Oriol Junqueras i Vies.

Entre altres premis, la seva obra ha estat guardonada amb el Joaquim Ruyra i el de la Generalitat a la millor obra juvenil per Pedres que suren o, el Joanot Martorell per La ciàtica de Mossèn Blai.

Des dels anys 70, col·labora en diferents programes de ràdio i televisió i des del 2001 és el President dels Amics del Museu de Mallorca.

És soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Segons han informat fons de la família, el tanatori és dijous a Son Valentí de 17.00 a 20.00.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.