Setmanari d'informació local - 138 anys

Amollades a s’Albufereta una trentena d’exemplars d’una espècie en perill crític d’extinció a l’Estat

34503

El cap del Servei de Protecció d’Espècies, Ivan Ramos; el gerent del Consorci per a la Recuperació de la Fauna a les Illes Balears (COFIB), Luis Parpal, i el director del Parc Natural de s’Albufera, Maties Rebassa, han assistit a l’alliberament de trenta exemplars (tretze femelles i disset mascles) de rosseta (Marmaronetta angustirostris) a la Reserva Natural de s’Albufereta.

La rosseta és una petita ànnera que l’any passat fou considerada en perill crític d’extinció a l’Estat. Està inclosa dins el Pla Homeyer de recuperació d’espècies aquàtiques que s’executa a les Illes Balears des de 2008. Les darreres informacions disponibles assenyalen que l’espècie es troba en risc imminent d’extinció.

Els trenta exemplars han nascut entre el maig i el juny d’enguany al zoo de Colònia i al Tierpark de Berlín. En representació d’ambdues institucions ha assistit a l’amollada el senyor Matthé Groot, especialista en anàtids del zoo de Colònia.

D’aquesta manera, la Conselleria de Medi Ambient i Territori consolida la línia de col·laboració establerta els darrers anys amb zoos europeus. Tant el Tierpark de Berlín com el zoo de Colònia mantenen dins els programes de conservació respectius un compromís per a la recuperació de la rosseta amb un programa de cria que els permet cedir exemplars a projectes de recuperació de l’espècie.

Aquests trenta exemplars han estat identificats amb anelles oficials per a poder fer-ne un seguiment i poder conèixer-ne l’adaptació als espais naturals de les Illes Balears, així com els possibles desplaçaments que protagonitzin.

Aquesta col·laboració i les accions derivades s’emmarquen dins el Pla Homeyer de la Conselleria, on hi ha previst el reforç poblacional de l’espècie i també l’estudi genètic dels exemplars per avaluar la idoneïtat en la selecció dels exemplars a alliberar a les Balears, aspecte que es treballa actualment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.